Forside

Musikalsk foredrag i Kirke Eskilstrup kirke:
“1968 – 2018: Fra Beatles til Barbie Girl”

med Per Christoffersen og Thomas Sloth

Foredrag og musik med nedslag i historien over de seneste 50 år. Historier om oliekrisen, hippier og yuppier – om EF, EU og EM – om Murens fad, 9/11 og månelanding – og meget, meget mere….
Fredag d. 16. november kl. 19.30 i Kr. Eskilstrup Kirke. Fri entre.

 

 

Kunne det at være graver være en stilling for dig? læs mere i annoncen

Graver til Soderup-Kirke Eskilstrup

jan
24
ons
Plastik er et problem – og en forbedring Konfirmandstuen i Soderup
jan 24 kl. 14:30 – 15:30

Plast skaber store økologiske problemer for vores miljø, men er rent faktisk også med til at forbedre vores miljø.
Lærer Mike Motet fra Kirke Eskilstrup kommer og gør os klogere.

Kaffe og brød 20 kr.

jan
30
tirs
Forfatteraften: Hvad vil det sige at være menneske? Soderup Kirke
jan 30 kl. 19:00

Forfatteren Jens Christian Grøndahl har om nogen skildret, hvad det vil sige at være menneske i vores tid. Hans bøger er udgivet i mere end 30 lande og han har modtaget en lang række priser fra både ind- og udland for sine romaner, hvor blandt andet Lucca og Fire dage i marts er kendt og værdsat af mange. Grøndahl skildrer nutidens kærlighedsforhold, hvor han klart belyser emner som længsel, begær og kærlighed. Af anmeldere bliver han rost for sin enestående evne til at afdække psykologiske temaer, skildre menneskets grundlæggende ensomhed og ikke mindst for at tage del i den politiske debat. Grøndahl har desuden offentligt givet sig til kende om sit forandrede forhold til kristendommen.

mar
20
tirs
Se det kendte i det ukendte i Soderup Kirke
mar 20 kl. 19:00 – 21:00

En regnbue, der står mere end et kvarter, er der ingen, der ser på”, sagde Goethe. Jakob Wolf, denne aftens foredragsholder, siger det samme: ”Nej, for vi mister sansen for det ukendte i det kendte. Kunst og religion skal være med til at genopvække sansen for det ukendte i det kendte. Det er afgørende for at være menneske, at vi bevarer og også skærper denne sans. Uden den blegner livet”.

Jakob Wolf er lektor i etik og religionsfilosofi på Københavns Universitet og ”præstemand” i Soderup.

apr
26
tors
Hvad vil det sige at være menneske – når livet er svært? Konfirmandstuen
apr 26 kl. 18:00

Bo Snedker Boman er psykolog og har gennem mange år været ansat inden for kræftområdet i Region Sjælland. Han har gennem sit arbejdsliv været sammen med rigtig mange mennesker i svære situationer. Mennesker kan falde over så meget, snore, sig selv og hinanden. Mennesker kan falde hen, falde i og falde sammen.

I vore tider er der psykologi her og der og alle vegne. På nogle punkter er det godt, på andre er det skidt. Bo Snedker Boman vil denne aften svare på spørgsmålet: Kan psykologi af og til gøre ondt værre eller i al fald uberettiget give mennesker det indtryk, at vi kan sikre os mod alle fald i denne verden?

Foredraget ligger i uge 17, som er ” I uge 17 spiser Danmark sammen” uge. Det gør vi også – nemlig inden foredraget, hvor der serveres suppe og senere på aftenen selvfølgelig varme hveder og te og kaffe. Der er tilmelding til Lise Trap ltr@km.dk

Store Bededagsaften, torsdag d. 26. april kl. 18.00 i konfirmandstuen

sep
9
søn
Høstgudstjeneste i Kirke Eskilstrup
sep 9 kl. 10:30 – 11:30

I år holder vi den fælles høstgudstjeneste i Kr. Eskilstrup Kirke, og bagefter vil der være lidt at spise og drikke omkring kirken. Senere er man velkommen til at fortsætte med rundbold og lege på det grønne område ved Røde Kors børnehaven. Medbring evt. tæpper og legeting.

Da præstegården er under istandsættelse, er det ikke muligt at bruge have og faciliteterne i Soderup til vores traditionelle høstfest, men høsten skal naturligvis fejres, så Kr. Eskilstrup Kirke vil stå klar – festpyntet med åbne arme.

sep
23
søn
Hvornår er det man skal stå op? i Kirke Eskilstrup Kirke (Soderup er pt lukket)
sep 23 kl. 10:30 – 11:30

Det er tid til nye konfirmander, men der er andre end nye konfirmander, der ikke helt har styr på, hvornår man skal rejse og sætte sig under en gudstjeneste. Kom og få undervejs lidt forklaring på, hvorfor vi gør, som vi gør, når vi holder gudstjeneste. For både nye og garvede kirkegængere.

Søndag d. 23. september kl. 10.30 i Kirke Eskilstrup Kirke.

sep
26
ons
Ånd, kultur, kamp og kærlighed – v. Bertel Haarder Konfirmandstuen
sep 26 kl. 14:30 – 17:30

Eftermiddagsmøde
En ny vintersæson nærmer sig, og vi lægger ud med en onsdag eftermiddag med sang, kage og Bertel Haarder. Vi begynder med højskolesang og eftermiddagskaffe, og kl. 16.oo vil der være foredrag ved Bertel Haarder, en institution i dansk politik og den, der har siddet som minister længst af alle siden systemskiftet i 1901.

Bertel Haarder, Venstre.

.

okt
6
lør
Højskoledagen 2018 i konfirmandstuen
okt 6 kl. 9:30 – 16:00
okt
10
ons
Thit Jensen – v. Lillian Hjorth-Westh i konfirmandstuen
okt 10 kl. 14:30

Thit Jensen er emnet for denne eftermiddag. Hun var på mange måder en usædvanlig kvinde i sin samtid. Dansk forfatter og foredragsholder med et livslangt engagement i forbedringen af kvindernes situation.

Hun skrev en række realistiske samtidsromaner om misforholdet mellem kvindernes kulturbærende arbejde og deres ubeskyttede stilling i samfundet og var desuden optaget af spiritisme.

Dagens foredragsholder er Lillian Hjorth-Westh, tidligere højskoleforstan-der og erfaren foredragsholder.

 

 

Om Thit Jensen, fra forfatterweb.dk:

Med en cigar i mundvigen, smykkebehængt eller udklædt i historiske kostumer. Thit Jensen var en af de første danske forfattere, der virkelig forstod at iscenesætte sig selv. Hendes samfundskritiske fortællinger og historiske romaner var store publikumssucceser, og også som flittig foredragsholder satte hun kvinders rettigheder, ægteskab, erotik og prævention til debat. Gennem hele livet og hele forfatterskabet var det kønspolitiske emner, der lå Thit Jensen på sinde, som i den lille debutbog ”To Søstre”, hvor omdrejningspunktet er kvinders forskellighed – den selvreflekterende versus den handlekraftige kvindetype. Som person rummede Thit Jensen selv både tænksomhed og viljestyrke. (Foto: Scanpix)

Blå bog

Født: 19. januar 1876 i Farsø i Himmerland.

Død: 14. maj 1957 i Bagsværd.

Uddannelse: Fotograf.

Debut: To søstre. Salmonsen, 1903.

Litteraturpriser: Den Kongelige Belønningsmedalje af 1. Klasse, 1949. Ridder af Dannebrogsordenen, 1954.

Seneste udgivelse: Jensen, Thit: Jeg længes … Fra Thit Jensens dagbøger 1891-1927. Gad, 1991.

Inspiration: Moren Marie Kirstine Jensen.

Periode: Det folkelige gennembrud

nov
6
tirs
“Lidt om min far – og noget om Alzheimers” i konfirmandstuen
nov 6 kl. 19:00

Frederik Lindhardt

Da vores tidligere biskop Jan Lindhardt i 2012 fik konstateret Alzheimers indvarslede det store forandringer for hele familien. Fra at have været en aktiv, vidende og begavet debattør om kirke, kultur og samfund, blev det svært at skelne mellem op og ned og stort og småt. Som mange andre familier i tilsvarende situation måtte også Jan Lindhardts familie finde ud af, hvordan de skulle være pårørende.

Begivenheder

nov
16
fre
19:30 1968 – 2018: Fra Beatles til Bar... Kirke Eskilstrup Kirke
1968 – 2018: Fra Beatles til Bar... Kirke Eskilstrup Kirke
nov 16 kl. 19:30
1968 – 2018: Fra Beatles til Barbie Girl @ Kirke Eskilstrup Kirke
“1968 – 2018: Fra Beatles til Barbie Girl” med Per Christoffersen og Thomas Sloth Foredrag og musik med nedslag i historien over de seneste 50 år. Historier om oliekrisen, hippier og yuppier – om EF,[...]
dec
9
søn
18:00 Julekoncert i Soderup Kirke
Julekoncert i Soderup Kirke
dec 9 kl. 18:00
Julekoncert @ i Soderup Kirke
Morten Kargaard Septet er et flot møde mellem en række stjernemusikere fra den både den rytmiske og klassiske scene – blandt andet Copenhagen Phil, Det Kongelige Kapel og DR Symfoni. De spiller Kargaards farvemættede, tidløse kompositioner.[...]