Vintermøder

Disse vintermøder er foregår hver anden onsdag i Soderup Konfirmandstue, Soderup Kirkevej 14. Vi mødes kl. 14.30 – 16.30, høre en masse spændende fordrag.

Der serveres kaffe og brød eller hjemmebagt kage. Alle er velkommen

Vi starter årets vintermøder op onsdag d. 9. Oktober 2019:
Kaj Norman Andersens melodier præsenteres af PH-duoen, der består af kirkesanger Helen Gerup og tidligere museumsinspektør Per Karlsson, der akkompagnrer på guitar. Et musikalsk intermezzo med Kaj Norman Andersens sange fra 1920´erne og frem til 1950´erne. De gamle kendinge som “Du gamle måne”, “Man binder os på mund og hånd” og “Den allersidste dans”.

Onsdag d. 23. Oktober 2019: Globale fortællere. Besøg af unge fra Danmission, der beretter om mødet med jævnaldrende afrikanere og danmissions projekter på øen ud for Tanzanias østkyst.

Onsdag d. 6. November 2019: Elverdams møller. Formand for Holbæk arkæologiklub Lone Fasmer, vil fortælle om dalens møller, hvoraf de ældste stammer helt tilbage fra slutningen af 1300-tallet, hvor trolden, ifølge sagnet, fortalte Hr. Bille, hvor han skulle opføre møllerne, for at de ikke skulle savne vand.

Onsdag d. 20. November 2019: Henrik Pontoppidan og “Lykke-Per” Med Bille Auguste filmatisering af “Lykke-Per” er forfatterskabet igen blevet højaktuelt. Men hvad ville Pontoppidan med sin store roman, som var med til at give ham Nobelpisen i 1917? Det spørgsmål vil sognepræst i Sorø, kritiker, kommentator ved Kristelige Dagblad og forfatter til en række bøger om forholdet mellem kristendom og litteratur Kristian Østergaard svare på. Han vil desuden tegne et portræt af forfatteren, der nok forstod sig på mennesker, men selv nærmest var menneskesky.

Læs det seneste kirkeblad her