Højskoledag 1. lørdag i oktober

Højskoledag d. 7. oktober, 2017:
“Hvad vil det sige at være menneske…?”

Højskoledagen vil, som det er tradition i Soderup, rumme foredrag, et musikalsk indslag, højskolesange, debat, kaffe, frokost.

I år har vi besøg af Finn Nørbygaard, Tommy Kjær Lassen og bandet FairPlay.

 

 Tommy Kjær Lassen:
“Hvad vil det sige at være menneske” – i relation til at arbejde? Arbejde er et helt centralt element i livet som menneske. Mange finder både mening og identitet i arbejdet, samtidig tyder bl.a. stressstatistikken på, at noget er alvorligt galt. Det ene af dagens foredrag tager udgangspunkt i Hannah Arendts filosofi om arbejde, som en tankevækkende og inspirerende model til at forstå, hvad der driver os, hvad der giver os glæde, og hvorfor der opstår så mange konflikter i både hverdagens gøremål og det samfundsmæssige engagement. Foredragsholder er ph.d. i ledelsesfilosofi og cand.theol. Tommy Kjær Lassen.

 

Finn Nørbygaard:
“Hvad vil det sige at være menneske” – og håbe? Det spørgsmål har vi stillet Finn Nørbygaard, der med overskriften “Rejs dig og kom igen, stærkere…” vil svare og ærligt og ligefremt fortælle om sit liv og sine drømme, om berømmelsens for – og bagsider, om succeserne som en stor del af dansk showbiz og om fiaskoerne, om metaltrætheden og om den betydelige formue som fulgte i kølvandet på at være en af landets mest kendte entertainere. Et særligt afsnit handler netop om oplevelserne omkring IT Factorys kollaps. Med sin mangeårige uddannelse som psykoterapeut vinkler Finn Nørbygaard sine personlige erfaringer med voldsom krise, så de kommer til at omhandle almenmenneskelige erfaringer. Foredraget er et foredrag om håb.

 

FairPlay:
“Hvad vil det sige at være menneske?” Koncert. FairPlay har samlet sange og musik, der kredser om spørgsmålet, hvad det vil sige at være menneske. Bandet er et teaterband, der synger egne og andres sange og fortæller historier. Stilen er amerikansk country, folk og blues – der er noget for fødderne, noget for hjertet og noget for sjælen. Så læn dig tilbage og lad musikken tage dig med på en rejse ind i sangens verden. Mød de forskellige mennesker i FairPlays sange, tænk over deres liv – og dit eget. Fingerknips og fodtrampen er velkomment! Fairplay består af i alt 11 musikere, så den aktuelle holdopstilling varierer for de forskellige spilleopgaver.

Tilmelding og betaling til Lise Trap senest 1. oktober. Pris: 200 kr inkl frokost.

__________________________________________________________

2016: Martin Luther og reformationen

luther_højskoledag2016

Begivenheder

sep
9
søn
10:30 Høstgudstjeneste i Kirke Eskilstrup
Høstgudstjeneste i Kirke Eskilstrup
sep 9 kl. 10:30 – 11:30
I år holder vi den fælles høstgudstjeneste i Kr. Eskilstrup Kirke, og bagefter vil der være lidt at spise og drikke omkring kirken. Senere er man velkommen til at fortsætte med rundbold og lege på[...]